08 Αυγούστου 2009

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΡ


Το χρόνο που πέρασε, με την παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, τοποθετηθήκαμε ουσιαστικά και με συγκεκριμένες προτάσεις για θέματα που αφορούσαν:

• Το ρόλο του Δήμου
• Τους Δημότες (ειδικά τη νεολαία)
• Το Περιβάλλον
• Τα Οικονομικά του Δήμου
• Το Τεχνικό Πρόγραμμα
• Τον Πολιτισμό

Επισημάναμε ότι :

Ο Ρόλος του Δήμου
Σε μια εποχή που η αδιαφορία, ο ωχαδελφισμός, η άρνηση και ο ατομικισμός είναι κύρια χαρακτηριστικά της κοινωνίας η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που μπορεί να τονώσει το ενδιαφέρον των πολιτών, να αλλάξει την νοοτροπία του «καναπέ» και της κριτικής από το σπίτι, ώστε να λειτουργήσει ο Δήμος και το κυριότερο η νεολαία σαν το κύτταρο παραγωγής πολιτικής.


Δημότες - Νεολαία
Με δική μας πρόταση, συγκροτήθηκε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας. Ένα Συμβούλιο που αφορά την ποιότητα ζωής της νεολαίας και όλων των πολιτών, τη πρόληψη της παραβατικότητας, τα ναρκωτικά κλπ.
Έχουμε έτοιμες προτάσεις, για το Συμβούλιο Νέων, που η συγκρότησή του αποτελεί βασική υποχρέωση για το Δήμο Ραφήνας.


Οικονομικά
Είναι πλέον αποδεκτό από όλους ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι η χειρότερη των τελευταίων χρόνων. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην διοικούσα Δημοτική αρχή. Μια Διοίκηση παλιά και η οποία δυστυχώς μαζί της έχει ακόμη τις παλαιές ιδέες που είχε και πριν από 12 χρόνια.
H πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής θα έπρεπε να είναι ένα σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης για το Δήμο και τη δημοτική επιχείρηση.


Τεχνικό Πρόγραμμα
Δεν θα διαφωνήσουμε με τα έργα που έγιναν και που με έμφαση παρουσιάζονται-τα ίδια και τα ίδια-από τη Δημοτική αρχή. Μια Δημοτική αρχή όμως πρέπει να έχει προτεραιότητες, στόχους και όραμα. Πρέπει να έχει προσανατολισμό.
Καλά τα ευχολόγια για τα μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς όλοι μας. Εμείς, εσείς, που ζούμε τόσα χρόνια στη Ραφήνα, κοιτάζοντας γύρω, μήπως βλέπουμε τη Ραφήνα να αλλάζει προς τα καλύτερο;


Περιβάλλον
Αν μιλήσουμε για το περιβάλλον θα απογοητευτούμε. Μόνο με την ανακύκλωση δεν σώζουμε το περιβάλλον. Που είναι ο μελλοντικός σχεδιασμός για τις «φιλικές» προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας; Πχ. Φωτοβολταϊκά τόξα, «πράσινα» σχολεία;
Ας μην μιλήσουμε καλύτερα για άλλα θέματα όπως το κυκλοφοριακό, το λιμάνι και όσα ξεχωριστά έχει ο καθένας από εσάς κατά νου. Τι γίνετε, τι προχωράει; ΤΙΠΟΤΑ



Προχωρούμε πάντα μπροστά, ανοίγουμε δρόμο, χτίζουμε με επιμονή και υπομονή, βήμα-βήμα μια νέα εικόνα που κυριαρχεί το ήθος και η ευγένεια στο πολιτικό λόγο. Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, τις υποσχέσεις μας προς τους δημότες. Αγωνιζόμαστε και παλεύουμε καθημερινά, για το κοινό μας σπίτι, τη Ραφήνα, που όλοι αγαπάμε.

Η μεγάλη μας δύναμη είναι μόνο η συσπείρωση και δραστηριοποίηση των κατοίκων, που θα μας επιτρέψει να περάσουμε στην αντεπίθεση και να ζητήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τη πόλη μας. Σας περιμένουμε, να συνεργαστούμε, να οργανώσουμε ομάδες δράσης, να ανταλλάξουμε ιδέες και να οργανώσουμε καλλίτερα την προσπάθειά μας.


Γιώργος Χριστόπουλος
Ιατρός – Δημοτικός Σύμβουλος


Δείτε επίσης:
  • Θέση της ΔΑΡ για την Ανακύκλωση και την Εναλλακτική Διαχείρηση Απορριμάτων
  • Προϋποθέσεις και Κριτήρια Αναβάθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου